Vilka profilkläder passar er?

När det kommer till profilkläder och vilken typ av plagg ni ska välja, så är möjligheterna verkligen näst intill oändliga. Här är det fantasin som sätter gränserna. Ofta finns det förstås någon eller några typer av plagg som passar en viss verksamhet bättre än andra, så det är givetvis värt att fundera på saken både en och två gånger innan ni slår till och gör er beställning av nya profilkläder till ert företag.

Om det rör sig om ett avslappnat café kanske en bra idé kan vara att trycka upp t-shirts, och om det ska vara lite lyxigare kanske pikétröjor passar bättre? Är det en exklusiv restaurang kanske det är vita skjortor med en diskret och broderad logotyp som gäller, medan en hamburgerrestaurang kanske gör bäst i att skaffa tröjor med stora och tydliga tryck.

Möjligheterna är som sagt näst intill oändliga, och utöver att fundera på vilken typ av verksamhet ni driver och vilka profilkläder den är förenlig med, kan det vara bra att tänka en extra gång på vilken typ av målgrupp ni har, och vilka kunder ni riktar er till. En restaurang eller återförsäljare i en exklusiv stadsdel i en storstad kanske gör bäst i att skaffa snygga skjortor till sin anställda, medan ett hippt och trendigt café kanske tvärtom inte alls skulle vara förtjänt av samma typ av plagg. Det viktiga är att veta vem man köper kläderna för, och vem som ska titta på dem och vem som i förlängningen ska exponeras för just ert varumärke. Precis som med all marknadsföring handlar det om hur man når fram med sitt budskap på bästa sätt.

Det är givetvis inte bara restauranger och återförsäljare av olika slag som är hjälpta av profilkläder – även kontorsverksamheter av olika slag har förstås mycket att tjäna på att de anställda bär företagets logotyp!