Välj rätt färger

Det finns många saker att tänka på innan man bestämmer sig för att tillverka och trycka upp profilkläder till sitt företag. Som vi redan har konstaterat är det av stor vikt att välja rätt typ av plagg, detta ska givetvis anpassas efter den målgrupp som kläderna riktar sig till, till att börja med. Och när ni har valt rätt plagg är det dags att börja fundera lite över hur ni ska framställa ert varumärke på just detta plagg, och någonting som är väldigt viktigt att tänka på då är förstås färger!

Välj rätt tyg

Det första ni bör fundera över är vilken färg tyget bör ha. Det är förstås också viktigt att anpassa materialet efter målgruppen, men när ni väl gjort det kan det vara en bra sak att klura på om ni exempelvis vill ha någon av ert företags färger som bottenfärg på plagget, eller om ni vill framhäva logotypen med en neutral färg? Beroende på vad ni har för färger i er logotyp finns det olika kreativa lösningar på detta, men det kanske viktigaste av allt i val av tyg och färger är förstås att er logotyp (eller vad ni nu väljer att visa för budskap på era nya profilkläder) syns klart och tydligt.

Tryck eller broderi?

Nästa sak att fundera över är om ni ska trycka eller brodera logotypen på klädesplaggen. Broderi kan i många fall ge en lite mer exklusiv känsla, men det passar å andra sidan inte alla typer av plagg och grafiska profiler. Fundera en extra gång på vad ni vill förmedla till er målgrupp, och försök välja en look som passar.

Välj rätt färg

När ni bestämt tygets färg och om ni ska trycka eller brodera logotypen eller budskapet så måste ni förstås också bestämma vilken färg ni ska trycka i. Här är det ofta effektivt att använda ert företags färger på ett så klart och tydligt sätt som möjligt.