Tänk först – ge bort sen!

Precis som med alla andra give aways – och all annan marknadsföring för den delen – är det oerhört viktigt att mottagaren blir rätt. Att ge bort produkter som kostar pengar att tillverka till någon som inte kommer använda dem, ja – det är ju verkligen bortkastad, i ordets rätta bemärkelse.

För att vara säker på att kläder och andra give aways hamnar rätt kan det vara väl värt att sätta sig ned en stund och fundera över vem som egentligen ingår i er målgrupp. Även om ert företag eller något av era varumärken, har en viss bestämd målgrupp, så är det ju inte med nödvändighet säkert att hela den målgruppen är intresserade av att få era profilkläder.

Att trycka och dela ut profilkläder kan vara någonting som man gör till alla sina kunder, till alla potentiella kunder eller till en liten del av den nuvarande målgruppen. Det här är någonting som varierar från företag till företag och verksamhet till verksamhet.

Det viktiga är att ni funderar över och har koll på vem ni riktar er till med denna marknadsföringsinsats, så att ni inte gör av med tid och pengar i onödan.

Att dela ut profilkläder kan vara en av de mest kostnadseffektiva marknadsföringsåtgärder ett företag kan vidta, och det kan samtidigt vara en av de mest onödiga. Det viktiga är att ni bestämmer er för vem som ska ha kläderna – vem de riktar sig till – och sedan håller er till just den målgruppen i era utdelningar.

När man funderat färdigt över vem som ska ha kläderna kommer förstås en annan insikt ofta på köpet – nämligen vilken typ av profilkläder som bäst appellerar på just denna grupp människor. Det kan vara en väldig skillnad på att dela ut en t-shirt och en skjorta – det kan vara skillnaden mellan en lyckad marknadsföringsåtgärd och bortkastade pengar.