Kläder efter väder

När man funderar över vilken typ av profilkläder som bäst lämpar sig för sin specifika målgrupp är en sak att komma ihåg förstås säsong. Väder och temperatur är givetvis helt och hållet avgörande i frågan om huruvida era profilkläder över huvud taget kommer att användas av era kunder. Och om ni väljer en typ av plagg som bara gör sig under en viss del av året, och ni av någon anledning inte är särskilt förtjänta av att synas under just den delen av året, så är förstås hela satsningen så gott som bortkastad. Ja, det finns många olika saker att tänka på innan man bestämmer sig för att göra slag i saken och trycka upp profilkläder till sitt företag, och säsong är verkligen en av de absolut viktigaste.

När vill ni synas?

Beroende på vilken typ av verksamhet ni bedriver så kan säsong och val av klädtyp bli ett kraftfullt verktyg i marknadsföringen. Om ni exempelvis vill och behöver synas extra mycket under en viss del av året är det förstås smart att trycka upp profilkläder som passar bäst i den typen av väder som kännetecknar just den säsongen. Ett ishockeyföretag gör förstås bäst i att trycka vinterkläder, både mössor, vantar, pannband och jackor kan vara effektiva plagg för att sprida deras budskap. Och på samma sätt kanske ett sommarhotell eller en resebyrå som fokuserar på varmare breddgrader har mer att tjäna på att trycka upp badbyxor, baddräkter eller flip flops som give aways.

Vad har ni för image?

En annan sak som är viktig att tänka på vad gäller säsong och typ av plagg är vad ert företag egentligen har för image. För även om ni kanske är hjälpta av att synas under en viss säsong på ett sätt, så kanske ni inte är ett företag som vill förknippas med vissa typer av plagg. Tänk en gång extra innan ni bestämmer er och kom ihåg att ert varumärke alltid kommer först!